Huisartsenpraktijk de Schelfhoed

 

Welkom op de website van huisartsenpraktijk de Schelfhoed.

Huisartsenpraktijk de Schelfhoed is een zogenaamde HOED, Huisartsen Onder Een Dak. Hierbij werken meerdere huisartsen in een gezamenlijk gebouw met hun eigen praktijk. U heeft uw eigen huisarts als aanspreekpunt. In onze HOED bevinden zich de praktijken van Dr. de Boer, Dr. Lubbers, Dr. Meppelink en Dr. Start. Daarnaast werkt Dr. Lansink als waarnemend huisarts in de praktijk.


De medewerkers daarentegen werken voor alle praktijken een assistente/praktijkondersteuner hoort dus niet bij een bepaalde arts. 


Wij hopen u via de website nog beter te informeren over de praktijk. U vindt hier alle informatie over de praktijk: wie wij zijn, wat wij doen, openingstijden van de praktijk, waarneming, praktijkregels etc. Ook proberen wij wanneer er relevant nieuws is dit met u te delen via deze website. 


de informatie op de site wordt regelmatig bijgewerkt en vernieuwd mocht er volgens u informatie ontbreken op de site dan horen wij dit graag. 


------------------------------------------------------

Minder parkeerplaatsen beschikbaar


In verband met werkzaamheden aan de flats van de Drakensteyn, waarbij de aannemer van deze werkzaamheden gebruikt maakt van de parkeerplaatsen zijn er tot eind juli 2024 minder parkeerplaatsen beschikbaar. Medewerkers van de huisartsenpraktijk proberen zoveel mogelijk te parkeren bij het winkelcentrum, maar alsnog kan u hier als patiënt ook overlast van ervaren. Onze excuses hiervoor.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Invoering No-show (niet verschijnen op afspraak) tarief 

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Met ingang van mei 2024 gaan wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een no-show tarief invoeren. 


Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan uiterlijk 1 werkdag van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk geen no-show tarief berekend. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Patiënten enquête


Aan het begin van 2024 hebben wij een patiënten enquête afgenomen. Hiervoor zijn willekeurig patiënten uitgenodigd om deze in te vullen. Wij willen alle patiënten welke de moeite genomen hebben om deze enquête in te vullen hartelijk danken.
Conclusie
De meeste patiënten waren erg tevreden over zijn of haar huisarts en ook over het team en over de praktijk in zijn algemeenheid. Dat vinden wij erg fijn om te horen en hier zijn we dan ook enorm blij mee.


Er waren uiteraard ook wat opmerkingen en punten ter verbetering aangegeven, hier gaan wij mee aan de slag en hierover zult u binnenkort meer horen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Telefoonsysteem 


In verband met de lange wachttijd voor u als patiënt en de hoge druk aan de telefoon voor de assistente zijn wij inmiddels al weer meer dan een jaar geleden over gegaan op een nieuw telefoonsysteem. Dit systeem werkt met terugbel afspraken, waarop u als patiënt teruggebeld wordt op een afgesproken tijdstip. 

Let op het is niet verplicht om te kiezen voor een terugbel afspraak. U kunt er als patiënt ook voor kiezen om te blijven wachten aan de lijn. Wanneer de wachttijd langer is dan 40 minuten vervalt deze keuze en is het alleen mogelijk om terug gebeld te worden. Dit heeft te maken met dat wij het onmenselijk vinden, wanneer iemand langer dan 40 minuten moet wachten. 


Onze ervaring is dat vooral op de maandagen het aantal telefoontjes erg hoog is waardoor voornamelijk op de maandagen de wachttijd nog steeds erg lang kan zijn, de telefoondruk bij de assistentes nog steeds heel hoog is en de terugbelmogelijkheden daardoor ook beperkt of later op de dag zijn. Wanneer u voor zaken belt welke niet perse wat u betreft op een maandag hoeft, adviseren wij u om dan op een andere dag dan de maandag te bellen.   


De meest belangrijke veranderingen van het telefoonsysteem zijn: 


  •  Ander keuzemenu
  • Bellen voor uitslagen gaat altijd op terugbelverzoek en dit zal in de middag gebeuren.
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van een terugbelafspraak. U wordt dan op een afgesproken tijdstip teruggebeld door de assistente. 


 

Med Gemak

Actuele informatie

  • In verband met deze nieuwe privacy wet (AVG) en ter bescherming van uw privacy en persoonsgegevens zijn wij helaas genoodzaakt te stoppen met verwerken van herhaalrecepten via e-mail. U kunt herhaalrecepten aanvragen via de receptenlijn, telefonisch of via MijnGezondheid.net.
  • Onze praktijk maakt gebruik van MijnGezondheid.net. Via MijnGezondheid.net kunt u herhaalmedicatie bestellen, online een afspraak maken, of een medische vraag stellen via e-Consult. Kijk op de website van MijnGezondheid.net voor meer informatie en aanmelding.

Uiteraard zijn uw gegevens goed beveiligd middels inloggen via uw persoonlijke DigiD.