Huisartsenpraktijk de Schelfhoed

 

Covid

Boostervaccinatie

De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen coronavirus hoog te houden. U kunt de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen.


Alle mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie krijgen een mRNA-vaccin aangeboden:  BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gekregen.


U kunt niet zelf kiezen met welk vaccin u de boostervaccinatie krijgt. De producenten van de Pfizer- en de Moderna-vaccins onderzoeken of ze de vaccins aan moeten passen voor de omikronvariant. Zij geven aan dat dit relatief snel kan als dit nodig is. Maar aangepast vaccins zullen niet voor het voorjaar van 2022 beschikbaar zijn.

Herhaalprik na de boostervaccinatie

Mensen vanaf 70 jaar, bewoners van verpleeghuizen, bepaalde mensen met een afweerstoornis en mensen met het downsyndroom kunnen 3 maanden na de boostervaccinatie een herhaalprik halen.  https://www.rivm.nl/nieuws/70-plussers-uitgenodigd-voor-herhaalprik-tegen-corona


Bij deze mensen neemt de bescherming tegen ernstige ziekte door COVID-19 sneller af. Met een herhaalprik blijven zij goed beschermd tegen ernstige ziekte door het coronavirus.


Via deze link kunt u de afspraak maken voor de boostervaccinatie:  https://coronatest.nl/

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? Kijk op de website van de rijksoverheid.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/uitgelicht-vaccinatie/coronavaccinatie-in-begrijpelijke-taal


Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.